Big in quality

Terug naar overzicht

Berekening eurocodes

Onze berekeningen zijn gebaseerd op de Eurocodes. Cobefa voldoet aan de eisen van de volgende Eurocodes: Eurocode 0-1990 (basis voor het berekenen van constructies), Eurocode 1-1991 (handelingen aan constructies), Eurocode 2-1992 (ontwerp en berekening van betonconstructies), Eurocode 7-1997 (geotechnische berekening) en NF P 94-281 (nationale toepassingsnorm van Eurocode 7 voor keerwanden). De elementen die wij produceren komen overeen met gevolgklasse CC2.

In-house productie

Bij Cobefa hebben we een team waarop je kan bouwen. Dankzij de juiste knowhow kunnen we onze producten op onze eigen site produceren en erop toezien dat elke bestelling tot een perfect, kwalitatief einde wordt gebracht. Op deze manier krijgen we ook de mogelijkheid om unieke ontwerpen te realiseren en op maat te werken, à la tête du client. Doordat we elke schakel van het productieproces in eigen handen houden, bewaren we de coördinatie van a tot z en werken we aan elke opdracht in teamverband.

Uitstekende betonkwaliteit met kwaliteitslabel

Onze producten worden gekwalificeerd als hogesterktebeton en behoren tot de sterkteklasse C55/67 voor BAP en C45/55 voor droog beton. Eens onze prefabbetonelementen klaar zijn voor levering, controleert ons intern labo alles grondig om onze klanten te verzekeren dat we enkel de beste kwaliteit produceren. We staan erop dat we dagelijks met het hele team de nodige inspanningen leveren om het allerbeste eindproduct te realiseren. Zo kunnen we ook meegeven dat we voldoen aan de strenge eisen van de betonnorm EN 206.

Daarnaast dragen onze betonproducten ook verschillende kwaliteitslabels. We voldoen aan de EN 15258 voor prefabbetonproducten en de BENOR-normen EN 15258 en NBN B21-132 voor prefabbetonproducten en elementen voor keerwanden.

kolomkolom
BetonsamenstellingNBN EN 206:2014
SterkteklasseC55/67 en C45/55
MilieuklassenXC4, XS3, XD3, XF4, XA3
OmgevingsklassenEE4, ES4, EA3
Max. water-cementfactor0.45
Betondekking35 mm

Zelfdichtende beton

Cobefa werkt met zelfverdichtende beton of ZVB. Deze betonsoort is bijzonder vloeibaar en mag na het gieten niet meer verdicht worden. Het voordeel hiervan is dat we complexere vormen en constructies met veel wapening in eenvoudig kunnen storten. De absorptie van zelfverdichtende beton is zeer miniem, wat resulteert in een langere levensduur.

Dit type beton wordt gekenmerkt door zijn goede vormvastheid en weerstand tegen stoten en schuren. Het lage watergehalte zorgt voor een lage absorptie en een verhoogde duurzaamheid.